GAZİANTEP MUTFAĞINDA EV EKMEĞİ ÖNEMLİ YER TUTAR, PİŞİRİLDİKTEN SONRA KURUTULAN BU EKMEK SU İLE ISLATILARAK ÇOĞU YEMEĞİN YANINDA SERVİS EDİLİR. KURU EV EKMEĞİ, KÖY DOMATESİ VE ANTEP PEYNİRİ İLE LEZZETLENDİRİLİP, NİZİP ZEYTİNYAĞI VE SADE YAĞ İLE DE TAÇLANDIRILARAK SERVİS EDİLİR.YAZ MEVSİMİNDE, BAZI EVLERDE, GENELDE KARPUZ İLE TÜKETİLEREK LEZZETİNE FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRILIR. YANINDA BUZ GİBİ BİR AYRAN SON DOKUNUŞ İÇİN ÖNEMLİDİR.
İÇİNDEKİLER
EV EKMEĞİ, DOMATES, ANTEP PEYNİRİ, SOĞAN, SARIMSAK, MAYDANOZ, SADE YAĞ, ZEYTİNYAĞ, BAHARAT